Kuře po cincarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 5 dl Mléko kefírové
  • 1.2 kg Kuře
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 876 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 479.1 mg
  • Draslík 662 mg
  • Vláknina 355 mg
  • Vitamín A 355 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře nakrájíme na kousky, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme téměř doměkka.

  • 2

    Vejce rozšleháme s moukou a potom s kyselým mlékem. Směs nalijeme na 2 lžíce rozehřátého sádla, přilijeme trochu vývaru z kuřete a za stálého míchání uvedeme do varu. Chvíli povaříme a podle potřeby přilijeme vývar. Přisolíme a přidáme oloupaný, nasekaný česnek.

  • 3

    Ve lžíci sádla rozmícháme mletou papriku. Porce kuřete zalijeme nejdříve připravenou omáčkou a potom postříkáme paprikou rozmíchanou v sádle.

  • 4

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu