Fazole s uzenými žebry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1050 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 5714 mg
 - Bílkoviny 112 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 213.8 mg
 - Draslík 3649.6 mg
 - Vláknina 39255.5 mg
 - Vitamín A 39255.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílé fazole namočíme do vody na několik hodin před vařením. Než je začneme vařit, scedíme je a dáme do hrnce. Zalijeme horkou vodou tak, aby fazole byly ponořené. Přidáme očištěnou celou cibuli, opláchnutá uzená žebra, která jsme rozkrájeli na menší kusy a podle potřeby dolijeme vodu. Osolíme podle toho, jak jsou žebra nasolená.
 - 
                                2
Vaříme pod pokličkou do změknutí masa. Připravíme si světlou jíšku z hladké mouky a oleje. Když je maso měkké, vyndáme je na talíř a k fazolím zamícháme jíšku. Dochutíme solí, sladkou mletou paprikou, promícháme a krátce povaříme. Fazole servírujeme tak, že ke každé porci fazolí, přidáme porci uzených žeber.