Losos na citronu a pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos - filety
  • 120 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Ančovička - filety
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 71.5 mg
  • Draslík 577.6 mg
  • Vláknina 6366.3 mg
  • Vitamín A 6366.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuličky pepře rozdrtíme v hmoždíři. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Ančovičky a bazalku nasekáme.

  • 2

    Filety z lososa rozložíme v míse, zalijeme je olejem a posypeme pepřem. Na ně položíme kolečka pomeranče, přikryjeme a v lednici necháme marinovat 4 hodiny. Citron rozpůlíme, z jedné poloviny vymačkáme šťávu a přecedíme a z druhé polovinu oloupeme kůru a nakrájíme ji na tenké plátky.

  • 3

    Marinádové maso osušíme, osolíme ho, opepříme a poprášíme moukou.

  • 4

    Na pánvi ohřejeme 3 lžíce marinády a s filetami je smažíme 2 minuty z obou stran. Maso udržujeme teplé a zbylou marinádu vylijeme. Na másle se zbytkem původní marinády rozmícháme dohladka ančovičky. Vmícháme šťávu, sůl, pepř a omáčku dusíme dohusta.

  • 5

    Maso podáváme s horkou omáčkou s plátky citronu a pomeranče.

Komentáře k receptu