Chobotnice s kořeněnou marinádou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šalotka
  • 750 g Chobotnice
  • 80 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Salát kadeřavý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 634 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 863.7 mg
  • Vláknina 2839.8 mg
  • Vitamín A 2839.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu i kůru, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané oregano, pepř a sůl. Do směsi vložíme omytou a očištěnou chobotnici, necháme asi 1 hodinu marinovat.

  • 2

    Rozehřátý gril lehce potřeme olejem, položíme na něj chobotnici a pečeme 2-3 minuty doměkka. Při pečení podléváme marinádou.

  • 3

    Talíř vyložíme omytými salátovými listy, upravíme na ně chobotnici a podáváme.

Komentáře k receptu