Kambala v páře s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kambala
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Chřest zelený
  • 600 ml Voda pitná
  • 60 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 792 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 618.6 mg
  • Vláknina 5412.5 mg
  • Vitamín A 5412.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrusy dobře omyjeme a kůru oloupeme škrabkou na brambory. Několik kousků uschováme na ozdobu. Dužninu drobně pokrájíme a 10 minut podusíme v rozehřátém másle. Poté směs vložíme do sítka okapat a odkapané ovocné máslo necháme vychladnout. Chřest omyjeme a dolní část odřízneme. Vložíme nastojato do hrnce s vařící osolenou vodou a povaříme asi 15 minut.

  • 2

    Mouku rozmícháme ve 100 ml studené vody a vlijeme do 500 ml vařící vody, osolíme a opepříme. Za stálého míchání necháme vyvařit do požadovaného množství a hustoty. Po malých částech vmícháme vychladlé máslo a smetanu. Omáčku uchováme v teple ve vodní lázni.

  • 3

    Filety osolíme, opepříme a na každý vložíme plátek citrusové kůry, srolujeme a spíchneme párátkem. Rolky vložíme na pařáček a v páře necháme 10 minut povařit.

  • 4

    Těsně před podáváním zpěníme omáčku v mixéru. Na talíře rozdělíme okapaný chřest, rybí fil, ze kterého odstraníme párátko a přelijeme napěněnou omáčkou. Dozdobíme citrusovou kůrou.

Komentáře k receptu