Králičí filet s liškami a čerstvými fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Lišky čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 800 g Králičí maso
  • 100 g Salát Lollo Biondo
  • 20 ml Ocet Sherry
  • 20 ml Likér pomerančový
  • 30 ml Olej olivový
  • 1.71 ml Olej stolní
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Fíky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 579 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 120.2 mg
  • Draslík 948.3 mg
  • Vláknina 9018 mg
  • Vitamín A 9018 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa smažíme v oleji 3-4 minuty. Vyjmeme je, zabalíme do alobalu a odložíme stranou.

  • 2

    Salát omyjeme, otřepáním osušíme, natrháme na kousky a odložíme stranou. Lišky a jarní cibulku očistíme. Cibulku omyjeme, nakrájíme na tenké kroužky.

  • 3

    Lišky smažíme na másle, dokud se voda neodpaří. Tymián omyjeme, otřepáním osušíme a z 1 snítky otrháme lístky. Zbytek tymiánu odložíme stranou. Jarní cibulky a tymián přidáme k liškám a osmažíme. Směs ochutíme solí a pepřem, necháme zchladnout.

  • 4

    Fíky oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na dílky. Z octa, sherry, likéru, olivového oleje a špetky soli připravíme zálivku a smícháme ji se salátem. Plátky masa vyjmeme z alobalu a nakrájíme na plátky.

  • 5

    Natrhané salátové listy upravíme na velký talíř. Na salát rozdělíme houbovou směs a plátky masa. Podáváme ozdobené fíky a zbytkem tymiánu.

  • 6

Komentáře k receptu