Kuřecí prsa s citronovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.8 dl Citronová šťáva
  • 1.5 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 0.55 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 470 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 204.6 mg
  • Draslík 839.5 mg
  • Vláknina 4287.8 mg
  • Vitamín A 4287.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa pokrájíme na 1-2 cm tenké nudličky. Připravíme si marinádu: v míse rozmícháme dohladka 2 lžíce sójové omáčky se žloutkem. Přidáme 2 lžíce Sherry brandy a 1,5 lžíce Maizeny. Maso v marinádě promícháme a necháme odležet 15 minut.

  • 2

    Lahůdkovou cibulku očistíme omyjeme, pokrájíme na kolečka a odložíme do misky.

  • 3

    Do talíře nasypeme hladkou mouku. Marinované kousky masa obalíme v mouce, kterou jsme smíchali se sezamovými semínky. Obalené kousky masa smažíme ve woku na rozpáleném oleji dozlatova. Usmažené maso vyjmeme z tuku a necháme na papírové utěrce odkapat.

  • 4

    V menším hrnci připravíme citronový sirup. Dáme do něj 2 lžíce vody, 1,5 lžíce Sherry brandy, cukr a citronovou šťávu. Vše za stálého míchání vaříme při mírné teplotě do doby, až se cukr rozpustí. Jednu lžíci Maizeny rozpustíme v jedné lžíci vody, směs vmícháme do citronového sirupu a vaříme jen chvilku do zhoustnutí.

  • 5

    Každou porci usmažených kuřecích řízků posypeme cibulkou a přelijeme 1 lžíci citronového sirupu.

  • 7

Komentáře k receptu