Řízek s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 600 g Telecí kýta
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Citrony
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 622.4 mg
  • Vláknina 2381.5 mg
  • Vitamín A 2381.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky napříč rozpůlíme a naklepeme na velmi tenké plátky. Osušíme a po obou stranách potřeme citronovým olejem. Citron omyjeme horkou vodou a kůru oloupeme. Vylisujeme z něj šťávu.

  • 2

    Rozehřejeme nejprve pánev a pak na ní rozehřejeme máslo. Řízky osolíme a obalíme v mouce. Osmažíme z každé strany na horkém másle 3-4 minuty. Na pánev k řízkům přilijeme citronovou šťávu, bílé víno, přidáme citronovou kůru a necháme jednou přejít varem. Ochutíme a servírujeme.

Komentáře k receptu