Telecí guláš chalupářský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 240 g Chléb konzumní
  • 80 g Křen
  • 20 g Solamyl
  • 500 g Telecí plec
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 107.5 mg
  • Draslík 1089.6 mg
  • Vláknina 11867 mg
  • Vitamín A 11867 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, syrové brambory na kostičky, křen nastrouháme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji orestujeme kostky masa, osolíme, posypeme mletou paprikou. Jakmile se paprika rozpustí v tuku, podlijeme vodou a dusíme hodinu. Přisypeme kostičky brambor a dusíme dalších 15 minut. Minutu před koncem vaření zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, přidáme nakládaný hrášek a prohřejeme. Porce guláše posypeme strouhaným křenem a kroužky cibule.

  • 3

    Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu