Drůbeží nákyp se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 15 g Sůl
  • 80 g Žampiony - sterilované
  • 120 g Rajčata
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 600 g Drůbeží maso
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1622 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 371.3 mg
  • Draslík 195.1 mg
  • Vláknina 2184.5 mg
  • Vitamín A 2184.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží maso umeleme na masovém strojku spolu s cibulí, směs vložíme do mísy, ochutíme solí, pepřem, přimícháme žloutky, plátky žampionů, z bílků ušleháme tužší sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.

  • 2

    Formu na nákyp vymažeme máslem, rozprostřeme do ní těsto, povrch uhladíme a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 20 minut.

  • 3

    Hotový nákyp nařežeme na porce, rozdělíme na talíře a ozdobíme plátky čerstvých rajčat.

Komentáře k receptu