Krůtí maso s kaštany, výhonky a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Krůtí prsa
  • 130 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Bambusové výhonky
  • 120 g Kaštany vodní
  • 20 ml Olej sezamový
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Sherry brandy
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Cuketa
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 73.1 mg
  • Draslík 844 mg
  • Vláknina 4366 mg
  • Vitamín A 4366 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme sherry, šťávu, sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor a jeden prolisovaný stroužek česneku. Do směsi vložíme kostičky krůtího masa a necháme ho marinovat čtyři hodiny v lednici.

  • 2

    Na wok pánvi na sezamovém i rostlinném oleji osmažíme maso dohněda a odložíme stranou. Na woku osmažíme rozpůlené žampiony, proužky papriky, plátky cukety a po třech minutách přidáme na jednu minutu čtvrtky jarní cibulky. Vložíme výhonky a vodní kaštany, maso, půl marinády a směs tři minuty prohříváme.

Komentáře k receptu