Kvíčaly nadivoko
Suroviny
- 600 g Kvíčala
 - 60 g Šalotka
 - 60 g Slanina vepřová
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 15 g Petržel - nať
 - 3 g Tymián čerstvý
 - 3 g Nové koření mleté
 - 15 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 200 g Chléb toastový
 - 3 g Jalovec
 - 200 ml Víno červené
 - 120 ml Omáčka švestková
 - 30 ml Olej olivový
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 2247 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 17.7 mg
 - Draslík 401.1 mg
 - Vláknina 6537.3 mg
 - Vitamín A 6537.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotky nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V pekáčku rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme šalotky, slaninu a orestujeme. Přiložíme kvíčaly, osmahneme ze všech stran, ochutíme posekanou petrželkou, tymiánem, mletým jalovcem, mletým novým kořením, bobkovým listem, česnekem, solí, pepřem, podlijeme sklenkou vína a jakmile se víno částečně odpaří, přilijeme vývar a dopečeme v troubě.
 - 
                                3
Podáváme s topinkami a švestkovou omáčkou.