Játra na benátský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Játra telecí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 50 ml Koňak Armaňak
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 511 mg
  • Draslík 480.4 mg
  • Vláknina 26.5 mg
  • Vitamín A 26.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra osolíme, opepříme a osmažíme na rozpáleném másle s olejem.

  • 2

    Přidáme pokrájenou cibuli, necháme chvíli smažit, poté podlijeme vínem a koňakem.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu