Vepřová krkovice pečená na zelenině

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 350 g Mrkev kořen
  • 250 g Šalotka
  • 250 g Petržel kořen
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 10 stroužek Česnek
  • 8 plátek Anglická slanina
  • 1.2 kg Vepřová krkovička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 722 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 213 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 217.1 mg
  • Draslík 494.3 mg
  • Vláknina 8034 mg
  • Vitamín A 8034 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, očištěné šalotky rozpůlíme, česnek oloupeme. Dno pekáče vyložíme plátky anglické slaniny.

  • 2

    Maso nevykosťujeme, jen osolíme, posypeme pepřem a kmínem. Poté maso vložíme do pekáče, obložíme česnekem, šalotkami, zeleninou, zalijeme pivem a v troubě předehřáté na 210 °C rychle zapečeme. Poté maso přikryjeme poklicí, teplotu v troubě zmírníme a pečeme, až je maso měkké. Aby mělo maso zlatavou barvu a křupavou kůrku, odklopíme poklici asi deset minut před koncem pečení.

  • 3

    Maso servírujeme s upečenou zeleninou.

Komentáře k receptu