Mexické hovězí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 225 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 225 g Hnědá rýže
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Chilli paprička
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 0.5 ks Paprika žlutá
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 8 ks Tortilla
  • 1 ks Limetka
  • 1 stroužek Česnek
  • 7 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 594.2 mg
  • Vláknina 22425 mg
  • Vitamín A 22425 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce nasypeme rýži a zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme pod pokličkou 15 minut. Poté necháme 5 minut stát a rýži scedíme.

  • 2

    Do velkého hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mrkev. Přikryjeme pokličkou a smažíme dvě minuty. Přidáme pokrájené papriky, jednu nakrájenou chilli, česnek a hovězí maso pokrájené na proužky. Dusíme pod pokličkou 4 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata, sůl, pepř a rajčatový protlak.

  • 3

    Smícháme solamyl s 4 lžícemi vody a přilijeme do hrnce. Podusíme pod pokličkou 10 minut.

  • 4

    Salsu si připravíme smícháním rajčat, pokrájené jarní cibulky, chilli, limetkové šťávy a koriandru. Osolíme, opepříme a necháme stát 10 minut.

  • 5

    Tortilly ohříváme 40 vteřin dle návodu na balíčku v mikrovlnné troubě.

  • 6

    Pokrm ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s tortillami, rýží a salsou.

Komentáře k receptu