Plátky masa v marinádě pečené v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 200 g Jehněčí maso
  • 160 g Slanina vepřová
  • 200 g Vepřová kýta
  • 350 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Nové koření celé
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 756 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 747 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 129.2 mg
  • Draslík 1296.5 mg
  • Vláknina 34740.6 mg
  • Vitamín A 34740.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 511.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na plátky.

  • 2

    Každý druh masa nakrájíme na čtyři plátky, vložíme do marinády a pod fólií necháme přes noc v chladničce.

  • 3

    Na čtyři čtverce alobalu položíme plátek vepřového masa, díl cibule, díl slaniny, plátek hovězího, opět cibuli a slaninu a navrch položíme skopový plátek (pořadí druhů masa není závazné), porci osolíme, opepříme, alobal dobře zabalíme a vše pečeme v pekáči na pečícím papíru zhruba 1 hodinu.

  • 4

    Marinádu připravíme smícháním rozdrceného česneku, hořčice, oleje, soli, piva a koření.

Komentáře k receptu