Polské závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 60 g Strouhanka
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1116 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 143.1 mg
  • Draslík 104.4 mg
  • Vláknina 2365 mg
  • Vitamín A 2365 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí plátky naklepeme, nasolíme, opepříme. Změklé máslo utřeme s cibulí nadrobno, strouhankou, solí a pepřem. Touto směsí potřeme plátky a svineme je do závitků, ovážeme nití nebo spojíme silikonovými pásky. Závitky obalíme v mouce a opečeme ze všech stran na rozpáleném sádle. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme pozvolna doměkka. Dosolíme, dochutíme a můžeme podávat s vhodnou přílohou.

Komentáře k receptu