Klobásy na hořčici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Houby čerstvé
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 12 ks Klobása vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 955 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 1721 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 175.5 mg
  • Draslík 863.7 mg
  • Vláknina 4691 mg
  • Vitamín A 4691 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém oleji zvolna opečeme klobásky dozlatova a vyjmeme. Do kastrolu vsypeme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a osmažíme ji. Přidáme očištěné, případně nakrájené houby a smažíme 5 minut. Vmícháme oloupané, na kousky nakrájené jablko, bobkový list, nasekanou šalvěj a vývar. Přivedeme k varu, vložíme klobásy a pod pokličkou za častého míchání podusíme 20 minut. Jablka se mají rozpadnout - pokud ne, rozmačkáme je vidličkou.

  • 2

    V misce promícháme hořčici se smetanou, osolíme a opepříme. Vlijeme do kastrolu a povaříme 5 minut do zhoustnutí.

  • 3

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše a dušené zelí.

Komentáře k receptu