Řezy z jelení kýty s brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Jelení kýta
  • 120 ml Pomerančová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 hrst Švestky sušené
  • 6 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • 2 polévková lžíce Kompot meruňkový
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1090 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 998.3 mg
  • Vláknina 2761.3 mg
  • Vitamín A 2761.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení kýtu nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme, okořeníme, obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Poté plátky vyjmeme a držíme na teple.

  • 2

    Do výpeku vlijeme meruňkový a brusinkový kompot, švestky nakrájené na nudličky, přimícháme šťávu z pomeranče a směs necháme asi osm minut povařit.

  • 3

    Maso servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu