Daňčí řízky na šípkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 60 g Šípky sušené
  • 100 g Petržel kořen
  • 150 ml Víno červené
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1.2 kg Dančí maso
  • 1 polévková lžíce Džem meruňkový
  • 0.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 639 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 207.4 mg
  • Draslík 1555.2 mg
  • Vláknina 27390.5 mg
  • Vitamín A 27390.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na plátky, maso očistíme, šípky opláchneme.

  • 2

    V pekáči na rozpáleném oleji zpěníme cibuli se zeleninou, vložíme maso, koření a maso opečeme. Poté podlijeme vývarem, osolíme, přimícháme rajčatový protlak, šípky a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso poléváme výpekem.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a držíme na teple.

  • 4

    Do šťávy zašleháme jíšku, džem, víno a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku rozmixujeme a propasírujeme přes síto.

  • 5

    Maso naporcujeme a servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu