Ragú z jazyka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 30 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 g Vepřový jazyk
  • 300 g Okurka salátová
  • 200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 20 ml Ocet vinný
  • 4 dkg Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 838 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 173.1 mg
  • Draslík 689 mg
  • Vláknina 1179 mg
  • Vitamín A 1179 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci uvaříme doměkka jazyky v osolené vodě, oloupeme, pokrájíme na nudličky, přelijeme horkým vývarem, necháme stát na teple.

  • 2

    Okurku oloupeme,vyndáme semena a pokrájíme na centimetrové plátky, osolíme, přelijeme octem a necháme půl hodiny stát. Potom vymačkáme vodu a na másle opečeme dožluta, máslo slijeme, zalijeme 100 ml vývaru a svaříme na polovinu. Zahustíme jíškou, vlijeme 4 lžíce bílého vína, smícháme, necháme na kraji plotny. Jazyk scedíme, okořeníme a podáváme s okurku.

Komentáře k receptu