Kuřecí prsa na kmínu a rozmarýnu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 664.1 mg
  • Vláknina 2110.1 mg
  • Vitamín A 2110.1 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa naklepeme, na okrajích nařízneme a po obou stranách mírně osolíme. Maso posypeme kmínem a rozmarýnem.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme olejem, urovnáme do ní připravené maso a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.

  • 3

    Potom snížíme příkon tepla na 180 stupňů Celsia a pečeme doměkka.

  • 4

    Když maso pustí šťávu, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, podlijeme trochou horké vody a dopečeme.

  • 5

    Na talířích přeléváme porce masa šťávou s cibulí. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.

Komentáře k receptu