Hovězí závitky s uzeným masem a okurkou (takzvané španělské ptáčky)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Moravské uzené maso
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 plátek Slanina vepřová
  • 4 plátek Hovězí kýta
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 2360 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 102 mg
  • Vláknina 5121.8 mg
  • Vitamín A 5121.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí plátky po okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Plátky osolíme, opepříme a naklepeme. Na každý plátek vyskládáme po plátku slaniny, plátku uzeného masa, čtvrtku vajíčka uvařeného na tvrdo, špetku kaparů a půl malé okurky.

  • 2

    Takto připravené maso řádně zabalíme, po povrchu ještě osolíme a obalíme v hladké mouce.

  • 3

    Sádlo rozehřejeme a závitky na něm opečeme ze všech stran. Poté závitky vyndáme, na sádlo přidáme cibuli na drobno pokrájenou. Přidáme závitky, podlijeme je a necháme dusit do měkka.

Komentáře k receptu