Smažené rybí krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 30 g Sardelová pasta
  • 100 g Strouhanka
  • 500 g Losos - filety
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 0.2 l Olej fritovací
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 206.9 mg
  • Draslík 399.1 mg
  • Vláknina 3189.8 mg
  • Vitamín A 3189.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososové filety nakrájíme na kousky a na strojku na maso pomeleme, dáme do misky, rozklepneme celé vejce, přidáme sardelovou pastu, vysypeme scezený hrášek, nasekanou petrželovou nať, drobně nakrájenou zelenou papriku a nasekanou chilli papričku, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, podle potřeby přidáme strouhanku a ještě jednou promícháme.

  • 2

    Z připraveného těsta rukami vytvarujeme kolečka o velikosti kroket.

  • 3

    Na obalování: Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou, bílky do misky, osolíme, opepříme, vyšleháme na tuhý sníh. Na talíř nasypeme strouhanku.

  • 4

    Z těsta připravené krokety obalujeme nejprve v tuhém sněhu a potom ve strouhance.

  • 5

    Olej ve fritovacím hrnci rozpálíme na střední teplotu a připravené rybí krokety smažíme 3 minuty.

Komentáře k receptu