Kuřecí prsa na smržích s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Smrže sušené
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Cukr krystal
  • 250 ml Holandská omáčka
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Šalotka
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 0.5 ks Pažitka
  • 0.5 kg Chřest bílý
  • 0.5 kg Chřest zelený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 921 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 973 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 457.2 mg
  • Draslík 1528.3 mg
  • Vláknina 9263.8 mg
  • Vitamín A 9263.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smrže ponoříme do vlažné vody a necháme je hodinu nabobtnat. Chřest opláchneme pod tekoucí vodou, oloupeme, nasekáme na malé kousky. Necháme vařit vodu, osolíme, ocukrujeme, přidáme lžičku másla.

  • 2

    Chřest ponoříme do vody, povaříme 9 minut, dokud není napůl měkký. Následně jej vyjmeme a odložíme bokem. Šalotku oloupeme, nasekáme na drobné kousky. Žampiony pečlivě očistíme, nakrájíme na půlky a necháme je osmahnout na másle společně s kousky šalotky.

  • 3

    Smrže důkladně vymačkáme a přidáme je k žampionům. Maso opláchneme pod tekoucí vodou a necháme jej oschnout. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, maso na něm přibližně 9 minut smažíme. Přidáme špetku soli a pepře.

  • 4

    Dle návodu na obalu připravíme holandskou omáčku, zahustíme ji zbytkem másla. Maso společně se zeleninou položíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu