Plněná kachní prsa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 120 g Anglická slanina
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 898 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 241 mg
  • Draslík 548.8 mg
  • Vláknina 1908.8 mg
  • Vitamín A 1908.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do smetany. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Omytá, vykostěná kachní prsa naporcujeme, nařízneme a naplníme připravenou směsí. Sepneme špejlemi a zprudka opečeme na teflonové pánvi.

  • 3

    Opečené maso zabalíme do plátků slaniny, urovnáme do pekáče a dopečeme ve vyhřáté troubě doměkka.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou kukuřičné lívance.

Komentáře k receptu