Kančí guláš s kořenovou zeleninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 400 g Cibule
- 500 g Kančí maso
- 150 g Játra vepřová
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Mrkev kořen
- 600 g Rýže dušená
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 150 g Sádlo škvařené
- 1 g Bobkový list
- 150 g Houby čerstvé
- 3 g Nové koření celé
- 3 g Jalovec
- 2 g Kmín drcený
- 20 g Paprika mletá sladká
- 100 g Petržel kořen
- 150 g Vepřové ledvinky
- 200 g Vepřové srdce
- 1000 ml Mléko - podmáslí
- 1000 ml Vývar z hovězích kostí
- 5 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1215 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 231.3 mg
- Draslík 1365.1 mg
- Vláknina 12042 mg
- Vitamín A 12042 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kančích vnitřností použijeme ledvinky, játra a srdíčko. Nemáme-li kančí, můžeme použít vepřové. Vnitřnosti odblaníme, důkladně omyjeme a spolu s kančím masem nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme, mrkev, petržel, celer nastrouháme nahrubo. Kančí vnitřnosti vložíme na pár hodin do kyselého mléka nebo podmáslí.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme kančí maso, okapané vnitřnosti a podusíme ve vlastní šťávě. Osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, novým kořením, posypeme mletou paprikou, moukou, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř doměkka. Přidáme houby, česnek, zeleninu a dodusíme.
-
3
Guláš upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme.