Kančí guláš s kořenovou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 400 g Cibule
  • 500 g Kančí maso
  • 150 g Játra vepřová
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mrkev kořen
  • 600 g Rýže dušená
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 1 g Bobkový list
  • 150 g Houby čerstvé
  • 3 g Nové koření celé
  • 3 g Jalovec
  • 2 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Petržel kořen
  • 150 g Vepřové ledvinky
  • 200 g Vepřové srdce
  • 1000 ml Mléko - podmáslí
  • 1000 ml Vývar z hovězích kostí
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1215 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 231.3 mg
  • Draslík 1365.1 mg
  • Vláknina 12042 mg
  • Vitamín A 12042 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kančích vnitřností použijeme ledvinky, játra a srdíčko. Nemáme-li kančí, můžeme použít vepřové. Vnitřnosti odblaníme, důkladně omyjeme a spolu s kančím masem nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme, mrkev, petržel, celer nastrouháme nahrubo. Kančí vnitřnosti vložíme na pár hodin do kyselého mléka nebo podmáslí.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme kančí maso, okapané vnitřnosti a podusíme ve vlastní šťávě. Osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, novým kořením, posypeme mletou paprikou, moukou, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř doměkka. Přidáme houby, česnek, zeleninu a dodusíme.

  • 3

    Guláš upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme.

Komentáře k receptu