Kachna s angreštovou omáčkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Kapusta hlávková
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Angrešt
  • 700 g Kachní prsa
  • 50 g Pepř sečuánský
  • 60 g Džem angreštový
  • 150 ml Víno červené
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 3 dl Sirup cukerný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 757 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 97.8 mg
  • Draslík 704.5 mg
  • Vláknina 5258.3 mg
  • Vitamín A 5258.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sečuánský pepř rozdrtíme v hmoždíři, kůži na kachních prsou nařežeme do kříže a vetřeme do ní sečuánský i normální pepř a sůl. Prsa vložíme kůží dolů do suchého pekáče a zahříváme 15 minut na mírném ohni, aby se vypekl tuk.

  • 2

    V rendlíku smícháme cukerný sirup s angreštem a na mírném ohni povaříme 4 minuty, necháme vychladnout.

  • 3

    Do jiného rendlíku nalijeme červené víno, svaříme na poloviční objem (asi 7 minut), doplníme vývarem a znovu svaříme napolovic.

  • 4

    Zesílíme oheň, na kterém se pečou kachní prsa, a opečeme 2 minuty, obrátíme a opečeme další 2 minuty z druhé strany. Pekáč přendáme do trouby a pečeme na střední teplotu 10 minut. Upečenou kachnu necháme 10 minut odpočinout.

  • 5

    Do omáčky z červeného vína přidáme angreštový džem a máslo (polovina dávky), vmícháme vařený angrešt a zahřejeme, můžeme mírně osolit. Na pánvi na zbylém másle orestujeme nakrájenou kapustu do zavadnutí, osolíme, opepříme a rozložíme na talíře. Kachnu nakrájíme na šikmé plátky, které položíme na kapustu a přelijeme angreštovou omáčkou.

Komentáře k receptu