Zapečená svíčková v listovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hořčice
  • 750 g Hovězí svíčková
  • 500 g Listové těsto
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Šunka parmská
  • 30 ml Olej olivový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 946 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1237 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 301.4 mg
  • Draslík 1007.8 mg
  • Vláknina 6920 mg
  • Vitamín A 6920 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme žampiony s pepřem a solí na hrubou pastu. Vložíme do rendlíku a za stálého míchání povaříme 10 minut, až se vypaří všechna tekutina. Necháme vychladnout.

  • 2

    Maso vcelku osolíme, opepříme a na velké pánvi opékáme na rozpáleném olivovém oleji 1 minutu z každé strany. Necháme vychladnout a potřeme hořčicí.

  • 3

    Na pracovní desku rozložíme potravinářskou fólii a na ni rozložíme plátky šunky tak, aby se částečně překrývaly. Potřeme houbovou pastou a do středu položíme maso. Pomocí fólie maso zavineme do šunky, okraje zajistíme a dáme do lednice na 20 minut odležet.

  • 4

    Zatím rozválíme listové těsto a upravíme do obdélníku. Do středu položíme uleželé maso a zavineme do těsta. Okraje důkladně spojíme. Potřeme žloutkem a dáme do mírně vyhřáté trouby péct na 10 minut. Vyjmeme, do těsta uděláme mělké zářezy a znovu potřeme žloutkem. Pečeme na 180 stupňů 30 minut. Vyndáme z trouby a ještě necháme 15 minut dojít.

  • 5

    Nakrájíme na silnější plátky a podáváme s vhodnou zeleninovou přílohou.

Komentáře k receptu