Krkonošské zelné závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže loupaná
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 0.5 kg Vepřové maso mleté
  • 0.5 kg Zelí kysané
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 1232 mg
  • Vláknina 26552.8 mg
  • Vitamín A 26552.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 184 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou hlávku zelí rozdělíme na listy, které vložíme do hrnce s vodou a necháme je vařit, až změknou.

  • 2

    Mleté maso opepříme, osolíme, přidáme mletou papriku a nové koření, promícháme s nevařenou rýží a rajčatovým protlakem.

  • 3

    Masovou směs zabalíme do zelných listů.

  • 4

    Část závitků rozložíme do hrnce, na ně dáme vrstvu kysaného zelí, pak opět závitky a zelí. Vše zalijeme nálevem z kysaného zelí a vodou a dusíme do změknutí.

  • 5

    Měkké závitky a zelí rozdělíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu