Jehněčí frikandely s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Jehněčí maso
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 30 g Máta
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 976 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 179.8 mg
  • Vláknina 2486.2 mg
  • Vitamín A 2486.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1663.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, petrželovou nať a mátu nasekáme najemno a vložíme do mísy. Přidáme mleté jehněčí maso, sůl a pepř, důkladně prohněteme. Hmotu rozdělíme na 4 díly, z každého vytvarujeme kouli. Do středu koule vyhloubíme důlek, do kterého vložíme kostku sýru. Otvor zakryjeme a kouli znovu pečlivě vytvarujeme. Grilujeme 15 minut ze všech stran za častého otáčení, až mají frikandely zlatavou barvu, potom přemístíme na okraj grilu a necháme 5 minut dopéct.

Komentáře k receptu