Hovězí závitky s kysaným zelím a bezlepkovou klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Anglická slanina
  • 200 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 40 g Zelí kysané
  • 40 g Klobása bezlepková
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Hořčice bezlepková
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka bezlepková
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 116.8 mg
  • Draslík 156.2 mg
  • Vláknina 2882.5 mg
  • Vitamín A 2882.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva hovězí plátky z roštěnky omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Maso z každé strany osolíme, opepříme a plátky potřeme troškou bezlepkové hořčice. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme.

  • 2

    Kysané zelí vymačkáme, pokrájíme na menší kousky. Klobásu rozkrojíme na 2 špalíčky.

  • 3

    Na plátky masa položíme plátky anglické slaniny, pokrájenou cibuli s česnekem, zelí a špalíčky bezlepkové klobásy. Maso stočíme do závitků a dobře uzavřeme párátky. Závitky obalíme v bezlepkové mouce. V kastrolku rozpálíme olej a závitky zprudka osmažíme z každé strany dozlatova. Poté závitky podlijeme horkou vodou a dusíme je 120 minut doměkka.

Komentáře k receptu