Jehněčí plov po ingušsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 200 g Rajčata
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 600 g Rýže dušená
  • 200 g Cibule sterilovaná
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 969 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 124.8 mg
  • Draslík 876.5 mg
  • Vláknina 9344.3 mg
  • Vitamín A 9344.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kýtu (můžeme použít i vykostěné maso z předku) očistíme, nakrájíme na drobné kostky, osolíme, opepříme a na 2 lžících oleje ve větším kastrole lehce opražíme. Nakrájíme rajčata a cibuli a společně je krátce podusíme.

  • 2

    Dušenou směs smícháme s masem, zalijeme zeleninovým vývarem, (nebo vývarem z hovězích nebo skopových kostí), zakryjeme poklicí a asi půl hodiny dusíme.

  • 3

    Mezitím připravíme dušenou rýži, nasekáme petrželku a utřeme česnek. Hotovou rýži promícháme s rozpuštěným máslem česnekem a petrželkou, urovnáme na servírovací mísu a na povrch rozprostřeme dušené maso.

  • 4

    Jídlo na talířích doplníme nakládanou cibulkou.

Komentáře k receptu