Zapečené uzenina s hříbky a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rajčata
  • 80 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 220 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Špekáčky
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.17 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 544 mg
  • Vláknina 4710 mg
  • Vitamín A 4710 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme cibule, hříbky, rajčata. Vše pokrájíme na plátky. Silnější párky (nepo špekáčky) rozkrájíme na kolečka o síle asi 7 mm. V pánvi rozpálíme 2 lžíce másla s olejem, cibuli zpěníme. Přidáme hříbky, krátce orestujeme. Poté houby osolíme, posypeme drceným kmínem a opepříme. Zapékací mísu vytřeme máslem (2 lžíce), na dno poklademe plátky uzeniny. Na ně rozložíme houby s cibuli i omastkem, nakonec plátky rajčat, mírně osolíme a ochutíme pepřem. Vše posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby na 220°C. Pečeme přibližně 20 minut. Uzeninu s hříbky podáváme teplé.

Komentáře k receptu