Vepřové ragú s mangoldem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová kýta
  • 10 g Sůl
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Mangold
  • 100 g Šalotka
  • 100 g Šunka dušená
  • 50 g Pražené mandle
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 ml Olej chilli
  • 130 ml Vývar zeleninový
  • 6.4 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1446 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 80.1 mg
  • Draslík 951.7 mg
  • Vláknina 5720 mg
  • Vitamín A 5720 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové plátky očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce, opečeme ve woku na rozpáleném oleji asi 4 minuty, zakapeme chilli olejem a a ještě minutu dosmažíme. Vyjmeme a uchováme v teple. Na zbylém oleji v pánvi opečeme na kousky nakrájený očištěný mangold a šalotku asi 4 minuty, podlijeme vývarem a na mírném ohni dusíme ještě 4 minuty. Šunku nakrájíme na slabé proužky a spolu s masem přidáme k mangoldu a promícháme. Podáváme posypané nasekanými opraženými mandlemi.

Komentáře k receptu