Závitky z okouna na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cuketa
  • 50 g Pórek
  • 130 g Rajčata
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 20 g Koření pěti vůní
  • 800 g Okoun - filety
  • 40 g Wasabi pasta
  • 100 g Mrkev kořen
  • 800 ml Vývar rybí
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 80 ml Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 651 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 686.9 mg
  • Vláknina 6795 mg
  • Vitamín A 6795 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme sezamový olej, vložíme do něj šunku nakrájenou na kostičky, cuketu, pórek a žampiony nakrájené nadrobno, mrkev a rajčata na kousky a za stálého míchání osmahneme 5 minut na prudkém ohni. Ochutíme kořením pěti vůní a ještě minutu podusíme.

  • 2

    Filety z okouna osušíme a nakrájíme na šikmé plátky, které potřeme wasabi pastou, potřeme směsí zeleniny, stočíme do závitků a zajistíme párátky. Vložíme do bambusového košíku(můžeme nahradit napařovačem na knedlíky) a dáme do hrnce s rybím vývarem a sójovou omáčkou. Zakryjeme a dusíme v páře na mírném ohni asi 6 minut.

Komentáře k receptu