Andaluská kuřecí prsa s estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 600 g Rýže dušená
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Šalotka
  • 1 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Estragon
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 113.7 mg
  • Draslík 2084.4 mg
  • Vláknina 6600.3 mg
  • Vitamín A 6600.3 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z citronu ostrouháme kůru, dáme ji do mističky, přidáme lžíci citronové šťávy a odložíme. Dále oloupeme šalotky a nasekáme čerstvý estragon.

  • 2

    Řízky z kuřecích prsou opláchneme, osušíme osolíme, opepříme a ve velké pánvi s rozehřátým olivovým olejem je při vyšší teplotě opečeme 4 - 5 minut po každé straně. Opečené maso vyndáme na talíř, zmírníme oheň a na pánvi asi 5 minut restujeme celé šalotky, až změknou a zesklovatí.

  • 3

    Poté opět zvýšíme teplotu, k šalotkám na pánvi nalijeme horký drůbeží vývar, suché víno sherry a citronovou šťávu s kůrou. Omáčku povaříme za stálého míchání, aby se nepřipékala.

  • 4

    Do omáčky vložíme kuřecí maso a při mírné teplotě přikryté podusíme 4 - 5 minut. Následně maso i šalotky vyndáme, porce kuřete rozkrájíme napříč na silné plátky a společně se šalotkami je upravíme na nahřáté talíře. Do omáčky zamícháme zakysanou smetanu, estragon, půl lžičky soli a čtvrt lžičky pepře.

  • 5

    K masu se šalotkami přidáme dušenou rýži, porce přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu