Vepřové plátky pečené pod alobalem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 600 g Vepřová krkovička
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 154.9 mg
  • Vláknina 1779.5 mg
  • Vitamín A 1779.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky vepřového masa (nejlépe z krkovičky) osolíme, opepříme a urovnáme do pekáčku.

  • 2

    Každý plátek bohatě posypeme jemně nasekanou cibulí a nastrouhaným uzeným sýrem. Navrch položíme vždy kousek másla. Zalijeme vývarem a celý pekáček dobře uzavřeme alobalem.

  • 3

    Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut, potom alobal odstraníme a ještě 15 minut maso dopékáme.

Komentáře k receptu