Lososové filety s rajčatovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 29 g
- Sodík 658 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 112.5 mg
- Draslík 686.6 mg
- Vláknina 3582.4 mg
- Vitamín A 3582.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mělké pánve dáme lososové filety a zalijeme vínem.
-
2
Zahříváme, dokud víno nezačne bublat, pak pánev přiklopíme a 6 minut vaříme.
-
3
Do jiné pánve slijeme šťávu, přidáme nakrájenou mrkev a necháme vyvařit na 125ml.
-
4
Filety udržujeme teplé, než připravíme omáčku.
-
5
Rozehřejeme 15g másla v pánvi, přidáme rajčata a při vysoké teplotě minutu vaříme. Osolíme a opepříme.
-
6
Do převařené vinné směsi zašleháme zbytek másla, přimícháme rajčatovou směs a osolíme a opepříme.
-
7
Na talíře rozdělíme filety, přelijeme omáčkou a ozdobíme pažitkou.
-
8
Mořskou sůl podáváme zvlášť.