Roláda s jablky a fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Švestky sušené
  • 500 g Šalotka
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 250 ml Džus jablečný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Vepřová plec
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1102 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 201.5 mg
  • Draslík 1881.6 mg
  • Vláknina 18563.8 mg
  • Vitamín A 18563.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0.2 mg
  • Vitamín C 60.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky vypeckujeme, nasekáme, přelijeme 100 ml šťávy a 2 hodiny necháme namočené.

  • 2

    Maso rozkrojíme na plát, opatrně naklepeme, osolíme, opepříme. Jablka nakrájíme na kostičky a smícháme je se skořicí a švestkami a rozložíme na maso. Plát masa zavineme a převážeme nití. Do povrchu vetřeme papriku, sůl a pepř.

  • 3

    Roládu opečeme v pekáči na másle po obou stranách, přilijeme jablečnou šťávu a asi 90 minut pod pokličkou dusíme při 180 stupních Celsia. Odkryjeme a ještě 5 minut osmahneme.

  • 4

    Šalotku rozkrájíme na půlky, přidáme fazolky a na másle společně podusíme. Přilijeme trochu vody, zmírníme teplotu a přikryté dusíme asi 20 minut. Dochutíme solí a podáváme spolu s roládou.

Komentáře k receptu