Tvarohovy krém s ovocem

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2 porce

Suroviny

  • 250 g Hroznové víno
  • 500 g Tvaroh měkký
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vanilkový cukr
  • 2 ks Banány
  • 1 ks Jablko
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 958.8 mg
  • Vláknina 12676 mg
  • Vitamín A 12676 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh s mlékem, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem našleháme do hladký pěny a necháme vychladit.

  • 2

    Oloupané banány nakrájíme na plátky, jablko bez jadřince na kostičky a omyté kuličky vína přepůlíme.

  • 3

    Do širších pohárů vrstvíme střídavě ovoce a krém.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 03.09.2015 17:26:00

Parádní a lehký dezertík, který bude chutnat vychlazený. Mám tyto typy sladkých krémů ráda, obzvlášť v létě. Není tam tuk jako npř. zakysaná smetana nebo šlehačka a tvaroh jde použít i odtučnělý. Místo vanilkového cukru se dá použít normální moučkový cukr nebo pro diabetiky a redukční diety stévie. Ale vanilkový cukr ochutí. Citronovou šťávou jsem pokapala jablka a banány, ovoce hned neztmavne. Pozor jen na to, že z ingrediencí na 1 porci se dají udělat tři velké nebo 4 menší porce ! Já za sebe doporučuji.

Odpovědět