Zelný foršmak
Suroviny
- 100 g Cibule
- 500 g Brambory vařené
- 20 g Strouhanka
- 500 g Zelí hlávkové bílé
- 200 g Chléb bramborový
- 150 g Sleď čerstvý
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 200 ml Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.12 kávová lžička Máslo čerstvé
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 dl Mléko sójové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 17 g
- Sodík 679 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 375.5 mg
- Draslík 846.4 mg
- Vláknina 16070 mg
- Vitamín A 16070 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 204.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí nadrobno rozkrájíme a zvolna dusíme s máslem do měkka. Uvařené brambory prolisujeme. Chléb rozdrobíme a zalijeme mlékem. Vše dobře smícháme, přidáme žloutky, část jogurtu, jemně nakrájenou, osmahnutou cibuli, na kousky nasekaného sledě bez kostí a sůl. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Směs vložíme do zapékací mísy vymaštěné máslem a vysypané strouhankou, povrch posypeme nastrouhaným sýrem, zapečeme v troubě.
-
3
Každou porci na talíři polijeme zbylým jogurtem.