Polévka z tresky se zeleninou
Suroviny
- 400 g Treska aljašská
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Paprika zelená
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 6 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 660.1 mg
- Vláknina 5881.5 mg
- Vitamín A 5881.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.8 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, spařená rajčata oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, česnek posekáme nadrobno, citron nakrájíme na tenké plátky.
-
2
V silnostěnném hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, na závěr oba druhy mleté papriky a ihned zalijeme čtvrtinou vody, rozmícháme, vložíme tresku, osolíme a vaříme zhruba deset minut. Poté rybu vyjmeme a odložíme. Do vývaru vložíme pokrájenou zelenou papriku s rajčaty a asi čtvrt hodiny vaříme.
-
3
Vychladlou rybu nakrájíme na proužky a necháme v polévce prohřát.
-
4
Na talířích polévku zdobíme plátky citronu.