Jelení závitky plněné mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 100 g Petržel kořen
  • 150 g Protlak rajčatový
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 kg Jelení kýta
  • 30 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1724 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 143 g
  • Sodík 1409 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 405.3 mg
  • Draslík 1169 mg
  • Vláknina 7033.4 mg
  • Vitamín A 7033.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 141.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem, jednu cibuli nakrájíme najemno, zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, jednu cibuli nakrájíme na plátky, kopr jemně nasekáme. Papriky zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle.

  • 2

    V míse smícháme mleté maso s vymačkanými rohlíky, drobně pokrájenou cibulí, tymiánem, solí a vejci.

  • 3

    Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a potřeme masovou směsí. Plátky zavineme a ovážeme nití.

  • 4

    V kastrolu na oleji zpěníme plátky cibule a zeleniny, přidáme závitky a orestujeme. Poté podlijeme vývarem, přidáme koření, rajčatový protlak a dusíme, až je maso měkké.

  • 5

    Závitky vyjmeme, ke šťávě přilijeme horkou vodu, zašleháme jíšku a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku propasírujeme přes síto do čistého kastrolu. Přimícháme osmaženou papriku, kopr, sůl, cukr, závitky bez nití a necháme je v omáčce provařit.

Komentáře k receptu