Čatní jablečné s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Jablka
  • 150 g Rozinky bílé
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Feferony
  • 6 ks Hřebíček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 136 mg
  • Vláknina 3824.8 mg
  • Vitamín A 3824.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Feferonky drobně nasekáme, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme. Horkou vodou propláchnuté rozinky drobně nasekáme a dáme do hrnce. Všechny suroviny v hrnci za stálého míchání přivedeme k varu. Pomalu vaříme a přidáváme med, kečup, mletý zázvor, mletou papriku, sůl, pepř a nakonec hřebíček. Směs vaříme do zhoustnutí. Dostatečně husté čatní nakonec dochutíme citrónovou šťávou a ihned stáhneme z ohně.

  • 2

    Uvařené čatní vlijeme do teplých skleniček, které ihned víčky uzavřeme. Necháme vychladnout a uskladňujeme na chladném místě.

Komentáře k receptu