Višňový nákyp s likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr vanilka
  • 800 g Kompot švestkový
  • 100 g Rozinky bílé
  • 40 ml Likér pomerančový
  • 5 ks Žemle tuková
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3.5 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 905 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 510.5 mg
  • Draslík 293.6 mg
  • Vláknina 3772.3 mg
  • Vitamín A 3772.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tenké plátky nakrájené housky opečeme v pánvičce na rozpáleném másle (40 g). Zalijeme teplým mlékem a necháme navlhnout.

  • 2

    Změklých 50 g másla dáme do vhodné nádoby, přisypeme vanilkový a krupicový cukr, žloutky a citronovou kůru. Všechny suroviny utřeme do pěny.

  • 3

    Z bílku ušleháme tuhý sníh, smícháme spolu se žloutkovou hmotou. Nakonec vmícháme navlhlé housky, vypeckované višně, hrozinky. Vlijeme likér a zlehka promícháme.

  • 4

    Pečicí formu vymažeme zbylým máslem, vložíme do ní připravenou hmotu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180stupňové teplotě 50-55 minut.

  • 5

    Hotový nákyp krájíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu