Úhoř řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Úhoř říční
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 20 ks Bílá cibulka
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 162.6 mg
  • Vláknina 1265.2 mg
  • Vitamín A 1265.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce.

  • 2

    Do kastrolu vložíme oloupané cibulky, omyté žampióny rozkrájené na větší kousky, připravené porce úhoře, rajčatový protlak, sůl, ocet, bobkové listy, prolisovaný česnek, přilijeme víno, olej, ocet a vodu, na mírném ohni vaříme 30 minut.

  • 3

    Necháme vychladnout, potom do ledničky „odležet“.

  • 4

    Druhý den vyjmeme porce úhoře, z omáčky vybereme bobkové listy a dobře ji promícháme. Úhoře urovnáme na talíře, podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu