Jogurtové muffiny se zlatými hrozinkami

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Hrozinky
  • 200 g Jogurt bílý smetanový
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr krupice
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Citrony
  • 3 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.06 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 911 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 109 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 223 mg
  • Draslík 273.8 mg
  • Vláknina 7093 mg
  • Vitamín A 7093 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chemicky neošetřený citrón omyjeme, osušíme a z celého jemně ostrouháme kůru, tu uschováme. Poté citrón vymačkáme. Zlaté hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.

  • 2

    Formu na 12 ks muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Do mísy pokrájíme změklé máslo, přidáme cukr, vanilkový cukr, 3 žloutky a máslo utřeme do pěny. Ze tří bílků vyšleháme tuhý sníh. K máslu přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, nastrouhanou citrónovou kůru, citrónovou šťávu, bílý jogurt a hrozinky. Těsto dobře promícháme, zlehka zapracujeme. Poté ho nalijeme do formiček (přibližně do dvou třetin). Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme do papírových košíčků, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.

Komentáře k receptu