Řezy z kokosu, ovesných vloček s medovo-citrónovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 250 g Ovesné vločky
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 4 ks Citrony
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Med pampeliškový
  • 4 polévková lžíce Med pampeliškový
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 2 polévková lžíce Citrónová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 201.3 mg
  • Draslík 271 mg
  • Vláknina 17065 mg
  • Vitamín A 17065 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si citrónovou náplň:

  • 2

    Do misky rozklepneme čerstvá vejce, přidáme máslo, nastrouhanou kůru ze 3 omytých a osušených citrónů, citrónovou šťávu ze 4ks citrónů, pampeliškový med, Maizenu (kukuřičný škrob) a vše utřeme do pěny. Pak do utřené pěny přimícháme strouhaný kokos.

  • 3

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší plech vyložíme pečícím papírem.

  • 4

    Strouhaný kokos, ovesné výběrové vločky a nastrouhaná oloupaná jablka v mixéru rozmixujeme na jemnější směs. Pak ji dáme do mísy, přidáme špetku soli, jedlou sodu, vajíčko, tekutý pampeliškový med, citrónovou kůru a jogurt. Těsto dobře promícháme a vylijeme na připravený plech. Korpus pečeme přibližně 10 minut dozlatova. Poté plech s korpusem vytáhneme z trouby, citrónovou náplň rozetřeme po korpusu a vložíme koláč zpět do trouby. Snížíme teplotu na 150°C a pečeme dal dalších 20-25 minut.

  • 5

    Upečený koláč necháme úplně vychladnout, pak ho nakrájíme na kostky, které odložíme do chladničky na 3-5 hodin.

  • 6

    Před podáváním řezy ozdobíme nakrájenými, velmi tenkými plátky citrónu.

Komentáře k receptu