Pečené vepřové kotlety s jablky a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 461.6 mg
 - Vláknina 4545.8 mg
 - Vitamín A 4545.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme a poprášíme mletou skořicí. Maso obalíme ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance promíchané se šalvějí, tymiánem, solí, pepřem.
 - 
                                2
Kotlety rozložíme na plech, posypeme oloupanými, na plátky nakrájenými jablky a pokapeme rozehřátým máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do měkka (asi 40 minut).
 - 
                                3
Podáváme s opečenými bramborami a zeleným hráškem.